Vidám konyhasó

Cső, kukoricacső!

Gyermekkorunk íze, a főtt kukoricacső! Enélkül nincs is nyár, csak nagy meleg! Ha most veszel, még nagyon finom! 🙂 Szedd le a kukorica leveleit és bajszát. Fektesd a felét egy nagy lábos aljába, majd pakold rá a kukoricákat, végül takard be őket a maradék levéllel. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a kukoricákat. Fedd le… Tovább »

Hagymás jégsaláta

Ezt nagyon szeretem! 🙂 A menet a következő: kell egy csokor snidling, egy-két gerezd fokhagyma, egy citrom, és egy-két evőkanálnyi kis víz. A snidlinget feldaraboljuk és összekeverjük a citrom levével és a fokhagymával (meg a vízzel). Vagy össze is turmixolhatjuk őket. Így készül el a salátaöntet. A jégsalátát csíkokra vágjuk vagy tépjük, de csak tálaláskor… Tovább »

A paradicsomos tonhalsaláta delux

Paradicsomos tonhalsaláta A paradicsomos tonhalsalátát Barátnőm hozta az életembe. Kell hozzá egy adag tonhalkonzerv, egy adag paradicsom, oregánó vagy bazsalikom, só és extra szűz olívaolaj. Ezt mind egy edénybe halmozod és összekevered / rázod, majd hűtőbe teszed. Meleg nyári napokon eszméletlen jó hűsítő egy ilyen adag ebédre vagy uzsonnára. Próbáljátok ki! Én egy kicsit felturbóztam az alábbi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!